fbpx

PERSOONLIJK & PROFESSIONEEL

Luisteren, adviseren en meedenken. Zodat jij na elke afspraak met een fijn gevoel naar buiten stapt.

Voorbereiding tatoeage

Voorbereiden

web5

Je hebt contact opgenomen. Je ontwerp is uitvoerig besproken en de afspraak staat. Yes!

Een veelvoorkomende vraag is dan; hoe bereid je je het best voor op je afspraak? Hieronder vind je enkele tips die ervoor zorgen dat het zetten van de tatoeage je zo makkelijk mogelijk afgaat en je tattoo mooi geneest.

Drink genoeg (water)

Een goede hydratatie is belangrijk. Zowel voor je huid als voor jezelf. Zorg ervoor dat je in de dagen voor je afspraak voldoende drinkt.

Verzorg je huid

Je huid is je grootste orgaan. Zorg er goed voor. Hydrateer de huid met bijvoorbeeld een lotion en/of scrub de huid regelmatig. Gebruik de dag vóór de afspraak zeker géén lotion/(verdovende)crème/zelfbruiner! 

Scheren

Scheren doet de tatoeëerder op de dag zelf. Als je dit zelf al doet is de huid vaak al geïrriteerd voordat je afspraak is begonnen. Heb je forse beharing? Dan doe je er goed aan deze zelf alvast te trimmen.

Kleding

Draag makkelijke (losse) kleding. Strakke kleding draagt niet prettig na het zetten van de tatoeage en kan de genezing negatief beïnvloeden. Draag bij voorkeur zwarte of donkere kleding.

Eten

Uiteraard. Eten. Tijdens het tatoeëren daalt je suikerspiegel. Om ervoor te zorgen dat jij zonder moeite de hele tatoeage kunt uitzitten is het belangrijk om hier wat reserve van te hebben. Ook andere voedingsstoffen helpen hierbij. Daarnaast kun je natuurlijk snacks meenemen naar je afspraak, zodat je tijdens een pauze de reserves weer aan kunt vullen.

Rust

Last but not least, rust. Zorg voor voldoende nachtrust. Stress en oververmoeidheid kan ervoor zorgen dat je meer last hebt van het tatoeëren. Plan daarom ruim of neem een dagje vrij voor je tatoeage. Van stress wordt niemand vrolijk.